søndag

Lidt om champagne

Ved valg af champagne,er det en fordel at vide noget om champagne.


Champagne kommer fra Champagneområdet i Frankrig.Noget champagne er såkaldt "årgangschampagne",nemlig det,der er lavet af frugt fra et bestemt år,hvis årstal står på flasken.



De fleste champagner er fra frugt fra mange forskellige marker i Champagne og det er meningen,at et bestemt mærke skal smage ens hvert år.



Selv om vinen er betegnet brut,kan den indeholde op til 12 g sukker pr. liter og det er faktisk ikke særlig tørt.



Champagne fra enkeltmarker med noget enestående ved marken,er i øjeblikket de mest elegante og raffinerede champagner,knastørre, uden tilsat sukker.Betegnelsen er Brut Nature og Dosage Zero.

For interesserede,kan der hentes gode råd og ideer hos vinimportøren Pétillant.

Spise med Mormor

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.