Kokosolie, lovprist af nogle og frygtet af andre.Det er en planteolie,bestående næsten udelukkende af mættet fedt og her adskiller den sig fra andre planteolier.
Det hele handler om mellemkædede og langkædede fedtsyrer,ifølge Christian Bitz,cand scient. i human ernæring.Disse mellem- og langkædede fedtsyrer gør en forskel i sundhedsøjemed.
Kokosolie er ikke ligefrem særlig skadelig,som visse hævder og kan altså godt nydes med relativ god samvittighed.Kaloriemæssig feder kokosolie som alt andet fedtstof.
Årelang mistanke om,at mættet fedt øger mængden af dårligt kolesterol (LDL kolesterol) i blodet, ligesom umættede fedtsyrer skal være gavnlig for kolesteroltallet og hjertekarsystemet er nu knap så sikkert, viser senere forsningsundersøgelser.Tingene kan måske ikke deles helt så katagorisk op.
Kilde : Berlingske
Spise med Mormor
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.