torsdag

Dansk tang fuld af umami

Umami,det femte smagsstof efter salt,sødt,surt og bittert.Ikke noget man tidligere har dyrket i Danmark,men nu er vi ved at lægge os i halen på Asien,hvor umami virkelig dyrkes.


Smagen af umami er smagen af velsmag.Det er en selvstændig smag,som giver en totaloplevelse ved indtag.


Skal umami sammenlignes med nogen anden smag skal det være smagen af kødsaft,hønsebouillon og smagen af svampe.


I vore køkkener vil vi finde smagen af umami i parmesanost,makrel i tomat,soltørrede tomater og lufttørret skinke.


Nu viser det sig,at dansk tang er fuld af velsmag og umami og så kan den danske tang sagtens matche japansk tang.


Glutamat er den aminosyre,der er årsagen til smagen af umami.

Spise med Mormor

1 kommentar:

  1. Jeg har også lagt mærke til overskriften på Videnskab.dk. Det skal blive interessant at se hvor fuld af glutamat det danske tang er :-) Ole G. Mouritsen har indvilliget i at analysere de danske tangarter jeg selv høster i sæsonen, der står lige for døren: maj måned. Så får vi nok et resultat hen over sommeren.

    SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.