onsdag

Rugbrød med og uden kerner

Rugbrød med kerner er sundere og indeholder mere fuldkorn end rugbrød uden synlige kerner.Forkert, rugbrød er meget rig på fuldkorn,hvad enten der er kerner i eller ej.


Danskerne tror, at kerner og fuldkorn er det samme. 


Fuldkorn er kendetegnet ved,at hele kerne er brugt,inclusive skaldele og kim.Det kan komme i form af helekerner eller malet til helt fint mel og det er lige sundt,hvad enten det er den ene eller det andet.


Vor væsentligste fuldkornskilde er rugbrød.Kostrådene lyder,at man skal ha' mindst 75 g fuldkorn om dagen.Det vil sige 1-2 skiver rugbrød dagligt eller en portion havregryn.


Fuldkorn kommer for øvrigt også fra andre produkter,f.eks fra havregryn.


Kilde : Kristeligt Dagblad/FoodCulture

Spise med Mormor

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.