mandag

Æblerne fra Edens Have er fundet

I en paradisisk dal mellem De Himmelske Bjerge i Kasakhstan,vokser forfaderen til alle æbler.Malus Sieversii,som er søde vilde æbler med himmelske smagsnuancer af hindbær og banan.



Tian Shan bjergene eller som de også hedder "De Himmelske Bjerge" i Kasakhstan ligger tæt på grænsen til Kina. Æblerne blev fundet af en tysk botaniker,som beskrev dem for første gang i 1793.Herefter gik de i glemmebogen.




I 1929 stødte en russisk biolog på æblerne og efter anden verdenskrig fortsatte en kasakhstaner med at undersøge æblernes historie.Han var overbevist om,at disse æbler var vokset lige ud af forhistorien og var alle æblers forfædre.



Disse æbletræer vokser i en slags urskov,hvor træerne har tilpasset sig klimaet med 40 minusgrader om vinteren og 40 graders varme om sommeren.Det er gigantiske æbletræer,som kan blive op til 20 m høje med 2 m tykke stammer.



Træerne bugner af store,søde æbler af sorten Sieversii ,hvis gener har noget at gøre med alle nutidige æblesorter.


En franskproduceret film og en fotoudstilling viser lige nu Adams og Evas æbler i Bercyparken i Paris og i løbet af februar plantes et træ i Bois de Vincennes i Paris.

Kilde : Kristeligt Dagblad

Spise med Mormor

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.