onsdag

Nu skal der nøglehuller på menukort

Det forventes,at de første kantiner og restauranter sætter nøglehulsmærket i knaphullet i løbet af foråret.


Over 1 million måltider spiser danskerne hver dag udenfor hjemmet.Nøglehulsmærket skal være med til at gøre det nemmere med sunde valg,når det gælder måltidet. - Og så bliver det nemmere for restauranterne og kantinerne at spille ud med sundere alternativer.


Fødevareministeren forventer,at spisestederne hurtigt vil tage nøglehulsmærket til sig,i lighed med hvad detailhandelen har gjort.Hun understreger,at det dog er frivilligt,om stederne vil benytte mærket.


I dag,onsdag den 1. februar,afholdes gallamiddag på Restaurantskolen i Valby for branchefolk,køkkener og institutioner.Fødevareministeren holder tale,der er faglige oplæg,smagsprøver på mulighederne med "nøglehuls spisesteder"og en nøglehulsmærket menu.


Det kræves af spisestederne,at mindst en nøglehulsret er på menukortet og et skræddersyet AMU kursus skal sikre,køkkenpersonale bredt,at de får de rette kompetencer.
Nøgkehulsmærket sættes iøvrigt på fødevarer,der lever op til de rigtige krav m.h.t. fedt,sukker,salt eller kostfibre.


Kilde : Fødevareministeriet

Spise med Mormor

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.