onsdag

Myten om kartoflen

Myten om kartoflen,der feder,har floreret i årevis.Jævnligt dukker nye "kloge" hoveder op i medierne og forsikrer os,at kartofler skal vi holde os fra,hvis vi ikke vil være tykke.
 

Kartoflen har ellers været føde for det danske folk i umindelige tider,uden at vi derfor er blevet for fede,i hvert fald ikke af kartofler.

Kartoffelforbruget er ellers raslet ned,samtidig med,at overvægten i de senere år er steget.
 

Kartofler er ekstremt mættende,fyldt med C-vitaminer og masser af gode proteiner på linie med bælgfrugter.Kalorieindholdet er lavt,sammenlignet med ris og pasta.
 

Australsk undersøgelse cementerer at kartofler ikke ´gør os tykke,kartofler mætter mere end både kød og ris,fisk og bønner og så er kartoflen som sagt en ren proteinbombe.

Kilde : Samvirke

Spise med Mormor

2 kommentarer:

 1. At kalde en kartoffel sprængfyldt med protein er vist noget af en overdrivelse. der er normalt <2g protein pr 100g kartoffel, hvilket er samme mængde som en hel del andre grønsager. Til sammenligning har almindelig hvidt hvedemel 10-16g protein pr 100g. Du får med andre ord mere protein ud af at spise en skive hvidt franskbrød end af at spise en kartoffel.
  I svine/okse/kylling er der normalt 15-35g protein pr 100g.
  Man skal ikke tro på alt man læser i sladderbladene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror FDB vil være ked af at deres forbrugerblad Samvirke bliver kaldt for et sladderblad.

   Slet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.