Kartoflen har ellers været føde for det danske folk i umindelige tider,uden at vi derfor er blevet for fede,i hvert fald ikke af kartofler.
Kartoffelforbruget er ellers raslet ned,samtidig med,at overvægten i de senere år er steget.
Kartofler er ekstremt mættende,fyldt med C-vitaminer og masser af gode proteiner på linie med bælgfrugter.Kalorieindholdet er lavt,sammenlignet med ris og pasta.
Australsk undersøgelse cementerer at kartofler ikke ´gør os tykke,kartofler mætter mere end både kød og ris,fisk og bønner og så er kartoflen som sagt en ren proteinbombe.
Kilde : Samvirke
Spise med Mormor
At kalde en kartoffel sprængfyldt med protein er vist noget af en overdrivelse. der er normalt <2g protein pr 100g kartoffel, hvilket er samme mængde som en hel del andre grønsager. Til sammenligning har almindelig hvidt hvedemel 10-16g protein pr 100g. Du får med andre ord mere protein ud af at spise en skive hvidt franskbrød end af at spise en kartoffel.
SvarSletI svine/okse/kylling er der normalt 15-35g protein pr 100g.
Man skal ikke tro på alt man læser i sladderbladene.
Jeg tror FDB vil være ked af at deres forbrugerblad Samvirke bliver kaldt for et sladderblad.
Slet