fredag

Tips om æblecidereddike

Ud over,at gøre en masse gode ting for kroppen er æblecidereddike også en fantastisk ting i madlavningen. Eddiken er syrlig med en frugtagtig aroma og skaber derfor fin balance mellem syre og sødme i maden.Den er et godt alternativ til lager- og hvidvinseddike.



Syren i æblecidereddiken regulerer kroppens PH-værdi,som ofte er påvirket af ydre ting som stress,forureninger,forkert kost m.m.
Fin som krydderi i gryderetter og supper,saucer og dressinger,desserter og ikke mindst anvendes æblecidereddike som konserveringsmiddel.

  • Piskning af æggehvide går nemmere,tilsættes nogle dråber æblecidereddike,og så bliver hviden mere stiv.
  • Grøntsager og svampe bevarer sin friske farve med lidt æblecidereddike i kogevandet.
  • Ønskes sprød skorpe på brødet,- dryp lidt æblecidereddike på,inden brødet tages ud af ovnen.
  • Er maden lidt for salt eller sød,- kom lidt æblecidereddike i.
  • Grim lugt på fingrene fjernes med æblecider
Spise med Mormor

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.