Normalt bringes der ikke opskrifter her på siden,men i dag skal vi nu alligevel lave indbagt is med skumfiduser på grillen. Det hele er simpelthen så spændende,at alle skal have chancen for at være med.
INDBAGT IS I SKUMFIDUSER
4 pasteuriserede æg (blommer + stiftpiskede æggehvider)
110 g rørsukker
110 g hvedemel
evt. revet appelsinskal eller kakao
1 liter vanilieis
Chamallowsskumfiduser
Æggeblommerne piskes med sukkeret til en hvid, luftig masse. Melet sigtes i og vendes i dejen. Smag eventuelt til med revet appelsinskal eller kakao. Æggehviderne piskes stive og vendes forsigtigt i dejen.
Læg bagepapir på den bageplade, der følger med pizza-/bagestenen. Bred nu dejen ud på bagepapiret i et lag på 1-2 cm tykkelse.
Sæt grillen op til indirekte varme – det vil sige, at kullene fordeles ligeligt i hver side af kulristen. Forvarm grillen til 175 grader, læg pizza-/bagestenen midt på grillristen og sæt bagepladen herpå. Bag bunden i cirka 20 minutter. Tip! Bag alternativt bunden i en almindelig ovn.
Når kagebunden er bagt, tages den af grillen og vendes ud på bordet. Træk papiret af. Udstik en bund af dejen, så dens diameter passer til isen. Læg bunden tilbage på bagepladen. Når bunden er kølet lidt af, lægger du isen midt på. Dæk isen grundigt hele vejen rundt med Chamallows og byg den op, så isen er helt dækket. Kom herefter isen i fryseren og lad den fryse minimum 5-6 timer. Tip! Du kan med fordel forberede bunden og komme skumfiduserne på isen dagen før, du skal servere den.
Gør grillen klar til lav, indirekte varme. Det vil sige, at du kun gør cirka ¼ grillstarter kul klar og fordeler de klargjorte kul i hver sin side af kulristen. Sæt pizza-/bagestenen på grillristen. Tag isen ud af fryseren og stil den på stenen. Læg låget på og grill, til overfladen er en anelse gylden.
Servér isen straks,den er gylden.
Kilde : Alt for Damerne
Spise med Mormor
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.