Sammenlignes en portion cornflakes med tre skiver bacon,vil svaret nok være,at bacon indeholder mest salt.
Det er nu ikke tilfældet.Forbrugerrådet har lavet en undersøgelse,der viser,at de tre skiver bacon indeholder 0,5 g salt,medens en portion cornflakes indeholder 0,9 g salt pr. 100 g.
Fødevareindustrien tilsætter produkterne sukker og salt for at give dem smag og langt størstedelen af det salt vi indtager,er tilsat af fødevareindustrien.
Salt er ikke godt for blodtrykket og man bør derfor være på vagt overfor især færdigproducerede fødevarer.
Omkring 1500 mennesker kunne reddes,såfremt alle danskere nedsatte deres saltforbrug med 3 g om dagen,viser beregninger fra Hjerteforeningen.
Brancheorganisationen DI Fødevarer forsvarer sig med,at den store tilsætning af salt skyldes en blanding af tradition,smag og hensynet til konservering af produkterne.
Kilde : Søndagsavisen
Spise Med Mormor
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.