tirsdag

Grøn, hvid, sort eller rød . . . .

Det handler om peber,der uanset farve stammer fra slyngplanten 'Piper Nigrum'.Peber indeholder stoffet piperine,der fremmer smag og fordøjelse.Harpisk i frugten giver den skarpe smag.

I 1500 tallet blev korn fra peber solgt enkeltvis.Peber var nemlig sin vægt værd i guld.


I starten er peberfrugten grøn og umoden.Grøn peber anvendes ofte syltet i saltlage eller eddike.Syrlighed og skarphed gør den velegnet til fed mad.

Hvid peber,modne frugter vaskes,yderskallen skrubbes af og frugten tørres.Hvid peber er kraftig i smag,men mindre aromatisk end sort peber.

Sort peber består af umodne grønne korn,der tørres i solen til de rynker og bliver sorte.Indeholder megen aroma og er man til aroma,kværnes frisk peber i maden til allersidst.


Rød peber er fuldt modnede peberkorn.Den er sødere end de andre typer.Velegnet i desserter.

Kilde : Søndagsavisen

Spise med Mormor

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.