onsdag

SE HVILKE KAGER DER ER OPFUNDET I DANMARK

I 1990erne samlede madhistoriker Bi Skaarup 130 unikke danske fødevarer til et EU-projekt,Euroterroir.Kriteriet var,at fødevarerne skulle være opfundet i Danmark og produceret og spist her i mindst 3 generationer.
 

Ud af de 130 fødevarer var 21 kager,alle opfundet i Danmark.
 

BRUNKAGE,småkage med krydret smag
JØDEKAGE,småkage,drysset med sukker og kanel
NAPOLEONSHAT,tørkage med form af en napoleonshat,fyldt med marcipan
FRAGILITE,konditorkage af makronmasse,fyldt med moccasmørcreme
HINDBÆRSNITTE,tørkage af mørdej,fyldt med hinbærsyltetøj
CHRISTIANFELDER HONNINGKAGE med creme eller syltetøj
CREMEBOLLE,flødekage,kendt som fastelavnsbolle,fyldt med flødeskum
VANILIEKRANS,rund småkage med hul i midten
PEBERNØD,små småkager,rigt krydret
KRANSEKAGE,trekantet marcipankage,formet som en stang
SPECIE,lys,rund småkage af mørdej
SARAH BERNHARDT,kage med makronbund,fyldt med chokoladecreme og overtrukket med chokolade.
MEDALJE,flødeskumskage,to bunde af mørdej,lagt sammen med flødeskum
OTHELLOKAGE,bisquitbunde lagt sammen med kagecreme.Overtrukket med chokoladeglasur,
kanten af marcipan og sprøjtet med flødeskum.
GÅSEBRYST,flødekage,butterdejsbund med sveskemarmelade,flødeskum og udenom marcipan
MAZARIN,tørkage,mørdejsskal fyldt med marcipanfyld,overtrukket med fondantglasur og pyntet med bær
KLEJNE,fedtbagt småkage,vredet i klejneform med spidser eller flade spidser i enderne
KARTOFFELKAGE,oval vandbakkels med kagecreme,dækket af marcipan og drysset med kakao.
RUBINSTEINKAGE,makronbunde med hindbærmarmelade og romfromage.Pyntet med små
vandbakkelser,fyldt med flødeskum og betrukket med chokolade,knust nougat og flødeskum.
NAPOLEONSKAGE,flødekage,to lag butterdej,fyldt med hindbærmarmelade,kagecreme og flødeskum.Glasur
LINSE,mørdejskage,fyldt med kagecreme
 

Kilde : Samvirke/Bi Skaarup

Spise med Mormor

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.