torsdag

Mælkesyregæring som konservering

Sure omgivelser giver knasende, sprøde grøntsager og en fantastisk velsmag. Mælkesyregæring er en oldgammel konserveringsmetode som fremmer både holdbarhed,smag og sundhed.Kendt er sauerkraut, bestående af hvidkål, salt og kommen.


Gærede grøntsager får en fin let syrlighed og umiskendelig smag af umami.Spises som surt tilbehør eller som et ekstra pift på f.eks vegetarretter.

I Sverige holder et ægtepar kursus,hvor de underviser i den gamle konserveringsmetode,hvordan man fremstiller sine egne mælkesyregærede grøntsager.

ringblomsgarden.se

Spise med Mormor

1 kommentar:

  1. Læste du også Politikken forrige weekend? :-)

    Det er en spændende måde at konservere på, overvejer at gå nye vej med metoden, for ærlig talt har jeg ikke de bedste minder med kål konserveret på det sæt.

    Mvh La Cucina Nada

    SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.