Med henvisning til det bornholmske spisekammer er Bornholm et af de steder i Danmark,hvor naturen i stor stil er et tag selv bord af vilde,spiselige urter,planter,bær og svampe.
Både professionelle restauratører og madglade amatørkokke tager for sig af retterne i den bornholmske natur.
Ramsløgpesto efter en indfødt bornholmers recept lyder : Tag en håndfuld ramsløg,skyl dem og smut en håndfuld mandler.En lille bid parmesanost skåret i små stykker og det hele kommer en tur i blenderen sammen med ca. 1/2 dl olivenolie, 1/2 dl vand og lidt citronsaft.Smag til med salt og peber.Er smagen for stærk,mildnes pestoen med mere olie og vand.
Sol over gudhjem er andet end et stykke mad.Årlig kokkekonkurrence på Gudhjem Havn får Danmarks bedste kokke til at sammensætte menuer af bornholmske råvarer.Dommere,i form af stjernespækkede køkkenchefer,smager,måler og vejer anstrengelserne for tilsidst,at kåre en vinder.
Spise med Mormor
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.