torsdag

Det skjulte salt

Endnu en gang henledes opmærksomheden på det skjulte salt og hvordan man sparer på det for at modvirke problemer som forhøjet BT,hjertekarsygdomme og mavekræft.


Hele 15 % af det salt,vi spiser,gemmer sig i råvarer som grøntsager,frugt,kød og mælkeprodukter.De næste 15 % kommer,når vi laver maden og fra det salt,vi drysser på maden.


Resterende 70 % er skjult i kantinemad,restaurationsmad,færdigretter og færdiglavede produkter.



Indusrielt fremstillede produkter kan vi ikke stille meget op imod,men hvor meget salt vi anvender i madlavningen og hvor meget vi drysser på,kan vi i høj grad selv bestemme.



Nogle enkle spareråd kunne f.eks. være at bytte cornflakes ud med havregryn.Cornflakes indeholder meget mere salt end havregryn.Industribrød indeholder en del salt,så bag brødet selv.Brug krydderier i stedet for salt og i stedet for det saltholdige købepålæg,brug resterne fra middagsmaden.

Spise med Mormor

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.