Formentlig hurtigere end de fleste tror,stortrives bakterierne i det varme sommervejr,hvorfor ekstra forsigtighed i forbindelse med indkøb af fødevarer er nødvendig.
Et varmt bagagerum,en lun cykelkurv er det rene slaraffenland for mange sundhedsskadelige bakterier,der i løbet af bare seks minutter kan fordoble deres vækst.
Forbrugerne slæber bakterierne med hjem i køkkenet og det stiller ekstra krav til håndtering af kød og grøntsager.
Fødevarestyrelsen anbefaler,at man derfor tager en køletaske eller kølepose med på indkøb. En mulighed er ogsåat købe frostvarer,der bidrager med at holde temperaturen på de andre varer nede.
Køling og nedfrysning hos grossister,supermarkeder,restauranter og cateringvirksomheder kan forvente ekstra attention fra myndighederne i denne sommer.
Og alt dette er jo ikke for sjov. I 2011 blev 250 personer syge i hovedstadsområdet p.g.a. 15 overtrædelser af regler for nedkøling.
Kilde : FoodSupply
Spise med Mormor
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.