Selv om julebagningen er overstået og de fleste af os holder en kort eller noget længere pause fra småkagerne,er der jo stadig folk,som sætter en ære i at fremstille sine kager selv og som altid har noget i kagedåserne.
Al kagebagning omtrent skal bruge hævemidler og hvilke hævemidler,der kan erstatte andre,ved produktchef hos Dr. Oetker, Marie Lykke Jensen en masse om.
Bagepulver kan f.eks erstattes med natron og der må så bruges et surt produkt i dejen.Natron kan give en bitter smag i brødet,når det erstatter bagepulver.
Hjortetaksalt kan ikke erstattes med andre hævemidler, som potaske eller bagepulver.
Natron kan erstattes med den dobbelte mængde bagepulver,det giver mindre hævning og en mindre fyldig dej.
Potaske kan erstattes af natron,men det bliver mindre sprødt og der skal bruges et surt produkt i opskriften.Potaske opløses altid i væske til bagning.
Kilde : Samvirke / Produktchef hos Dr. Oetker,Marie Lykke Jensen
Spise og Rejse
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.