Halvdelen af verdens mad ender i skraldespanden
Der er flere grunde til,at skraldespandene rundt i verden fyldes med mad,som kunne have mættet utallige sultne maver i udviklingslandene.
Meget går galt,når der årligt smides henved 2 mia. tons mad ud,mad som der ikke er spor i vejen med.Mærket med "mindst holdbar til" betyder for de fleste "kun holdbar til".Det er en væsentlig årsag til at gode madvarer sendes lige ned i skraldespanden,aldeles uden grund.
Hovedrystende er det at være vidne til og allerværst er det,at de fleste af os er med til det.Ikke bare fødevarer,der kunne have mættet en masse munde,men også gigantiske pengebeløb,render lige ud i den blå luft.Det er en gyser af format.
Et af de helt store problemer med det gigantiske madspild ligger i,at langt de fleste kunder ved for lidt om holdbarhed,holdbarhedsdato og hvordan viden om holdbarhed og almindelig husmoderlig snusfornuft kan kombineres.
Kilde : Jyllands-Posten
Spise og Rejse
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.