lørdag

Vi lærer os selv at lave mad

Næsten tre ud af fire danskere siger, at de har lært sig selv at lave mad og dobbelt så mange kvinder som mænd laver mad minimum fem gange om ugen. Kvinderne er de flittigste i de danske køkkener og tre ud af fem kvinder laver mad mindst fem gange om ugen medens det samme gælder for hver tredie mand.


Når det kommer til,om det er far eller mor,man har lært at lave mad af,svarer 63 %,at de har lært det af moderen i familien,medens 17 % har lært det af faderen.


Færdigheder i køkkenet ser kvinder og mænd odså forskkelligt på.Fler emænd end kvinder  mener,de kan filetere en fisk og finde frem til stegetiden på en rosa roastbeef.Kvinderne derimod overgår mændene,når der skal bages boller,steges kyling,laves rødgrød,koge æg og stege frikadeller.


Kun 11 % af danskerne kan lave sauce fra bunden.Mange er blevet vant til,at bearnaisesaucen kommer fra et glas eller i en pakke pulver.


Der er stor forskel landet over,hvor ofte der bliver lavet mad i køkkenet.Flest i Sydjylland laver mad 5-7 gange om ugen.I København er det kun 50 % og mindre end en trediedel af københavnerne laver mad mere end fem gange om ugen.

Kilde : Mad-O-Meter

Spise med Mormor

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.