fredag

Danskerne er til gris og fars

At danskerne er til gris og fars,viser FDB's analyse og især indbyggerne i de mindre byer holder af gris på gaflen og meget gerne som fars.


Svinekød optrådte ved hver fjerde gæstemiddag,sidst der var inviteret gæster til spisning.Grisen indtager hermed andenpladsen over vores favoritkød,overgået af okse/kalvekød, som to ud af fem serverede for gæster.



Næsten halvdelen af mænd,serverede oksekød ,sidst de havde gæster.For kvindernes vedkommende var det 35 %, som gjorde det og så serverer kvinder oftere fisk end mænd.Ca. hver sjette kvinde svarede i undersøgelsen,at der indgik fisk i hovedretten.


Folk med lav indkomst, nøjagtig hver femte svarer,at de serverede fisk,sidst de havde middagsgæster.Hos de med mellem og høj indkomst, var det kun hvere tiende,der havde fisk på gæstemenuen.



I storbyer med over 100.000 indbyggere serverer 15 % svin til middag.Mere end hver tredie i byer med færre end 50.000 indbyggere gør det samme.


Hver fjerde svarer,at det var farsretter,de servere,sidst de havde gæster og på andenpladsen kommer svinemørbraden.Mindst populær er indmad som hjerte og lever.
Unge og middelaldrende er mere til pølser end ældre.6 % af de ældre spiste gris i form af pølser,medens 13 % af de 35-54 årige gjorde det samme.Gruppen af unge mellem 15-34 år var dem,der spiste flest pølser,17 %.

Kilde : Mad-O-Meter

Spise med Mormor

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.