tirsdag

Vesterhavsosten

Vesterhavsosten,lagret i saltholdig havluft,der blæses ned i ostelageret,som ligger tæt på Bovbjerg Fyr.Klods op ad fyret ligger Gammel Damsgård,hvor osten modner i mindst 26 uger.


Syv landmænd på egnen,leverer alle råvaren,økologisk mælk til Vesterhavsosten.Lagringen giver osten sin specielle smag og konsistens.


Smag,der bærer præg af at have ligget på et lager,det bogstaveligt nærmest er blæst igennem af salte vinde fra det frådende Vesterhav.


Osten,som har en skøn smag og en næsten krystalagtig konsistens.Det er en ost,der har vundet et utal af priser og så er det en ost,der kan bruges i mange sammenhænge som,på et stykke brød,i en salat og ikke mindst i det nordiske køkken.

Kilde : Irma

Spise og Rejse

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.