fredag

Kød fra økologiske dyr

Vi får det indtryk,at dyr som opdrættes økologisk lever et godt liv og dør en smertefri død.Faktisk er forskellene mellem økologi og industri,at økologiske dyr har lidt mere plads i staldene og adgang til et lille udendørs areal.


Økologiske køer går på græs mindst 150 dage om året.Derudover har de krav på 6 m2 indendørsareal pr. ko.Det er ikke meget,koens størrelse taget i betragtning.


Økologiske kalve har først ret til at komme på græs,fra de er et halvt år gamle.Her kan der gå yderligere et halvt år,før de kommer ud,da de kun er på græs om sommeren.De får ikke megen glæde af udelivet.


Faktisk er det kun de færreste kalve fra økologisk mælkeproduktion,som nogensinde prøver udendørslivet.Størstedelen slagtes kort efter fødslen.

Kilde : Dyrenes Alliance

Spise og Rejse

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.