Mange elsker lakrids og det er der for så vidt ikke noget at sige til.Men ved de også,hvor lakrids stammer fra og hvad lakrids kan bruges til.
Lakrids er ekstrakt,udvundet af roden fra busken Glat lakrids (Glycyrrhiza glabra),som gror vildt i Middelhavsområdet og i Iran,Rusland,Tyrkiet,Kina m.fl. lande.
Lakridsroden gror ned til ca. en meters dybde og skal være mindst tre år gammel,før den høstes.Lakridsbusken kan ikke gro i danmark og det gør ikke så meget, da den breder sig voldsomt.
Meget af verdens lakridsproduktion bliver brugt som aroma og sødestof i tobaksproduktionen. Lakrids giver en fyldig,sød og træagtig smag.
I kina har man i mange år brugt lakrids som et kulinarisk krydderi.Herhjemme breder trenden sig med at komme lakrids i maden.
Kilde : Søndagsavisen
Spise med Mormor
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.