lørdag

En slagtekyllings elendige liv

Kylling er en yndet ret i mange hjem,severet i mange forskellige variationer.Det er magert kød og nemt at fordøje.I det hele taget er kylling på alle måder et godt valg.


Tænker vi mon over,hvordan kyllingens liv har været og hvordan den har måtte lide, for at vi kan putte den i munden ???


I Danmark opdrættes stort set alt fjerkræ i tætpakkede haller.Hønsene stresser og hakker hinanden under de forhold.Det har man råd for.2/3 af hønsenes næb skæres af med en rødglødende kniv,hvilket er enormt smertefuldt for dyrene.


De står i deres egen afføring,hvilket irriterer åndedrættet.De får øjeninfektioner og åbne sår og ætsninger på fødderne.I 2004 havde 14 millioner kyllinger ætsningsskader.


Slagtekyllinger vokser i dag 250 % hurtigere end for 40 år siden.Kyllingernes skelet kan ikke følge med,hvilket resulterer i knogler og smerter.Fortjener de det ???

Kilde : Dyrenes Alliance

Spise med Mormor

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.