tirsdag

Bakterie- og virusbombe i juletiden

Vi står midt i det,julefrokosterne,hvor restauranter,cafeer,bodegaer og andre steder inviterer til julefrokostbuffeter.Nogle af disse er ikke vant til at håndtere madvarer og det kan give problemer.


Dårlig hygiejne og forkert håndtering af maden kan sende os i gulvet med en infektion før vi ved af det.


I juletiden er der ekstra mange tilfælde af smitte med salmonella,campylobacter og roskildesyge.


Hele december vil Fødevarestyrelsen jagte smittefarlig julemad og navnlig 3 ting gør sig gældende ved brud på reglerne for dårlig håndtering af julemaden :

Bestikket til at tage maden med skal være så lange,at ingen stikker fingrene i maden


Buffetmad må højest opholde sig ved stuetemperatur i 3 timer


I køkkenet skal tilberedt mad og råvarer holdes adskilt

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.