onsdag

OUH's Sygehuskøkken laver 3.285.000 måltider om året

Sygehuskøkkenet på Odense Universitetshospital arbejder med store tal,for så vidt angår indkøb.Der skal hver dag fremstilles mad til 1500 patienter,fordelt med seks måltider til hver.Tre hovedmåltider,formiddags-,eftermiddags- og aftenkaffe.


Hvert år indkøbes råvarer for 24 millioner kroner.Dagens seks måltider til en patient koster 132 kroner.Heraf er udgiften til råvarer ca. 45 kroner.


Forbruget så således ud i 2011 :
  • 66 ton fersk kød og pålæg
  • 10 ton fisk
  • 15 ton fjerkræ
  • 6 ton tomater og 1,5 ton cherrytomater
  • 100.000 agurker
  • 19 ton æbler
  • 45.000 Lollo Bionda salathoveder
  • 43 ton skrællede kartofler
  • 75.276 liter mælk
  • 28.414 liter yoghurt
  • 83.152 liter blandet saft
  • 254.700 poser isterninger
  • 5 ton kaffe


Der blev hver dag smurt ca. 2000 stykker smørrebrød,lavet ca. 400 portioner kartoffelmos,ca. 250 frokostboller og 800 stykker kage.

Kilde : OUH

Spise med Mormor

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.