lørdag

6 GRUNDE TIL AT DU OVERSPISER


Vi små- og storspiser uden overhovedet at føle sult, fordi hjernen og kroppen bilder os ind, at nu er det tid til at spise igen. Selv om man har spist rigeligt, overspises alligevel af grunde vi ikke er opmærksomme på.
 

Overspisning dagen før

Har vi spist rigtig meget en dag er det sædvanligt at vågne op og være glubende sulten. Forklaringen ligger i, at indtagelse af meget stivelse påvirker blodsukkerniveauet og så tror hjernen, vi er sultne.

Dårlig nattesøvn

Dårlig nattesøvn og for lidt søvn påvirker sultfølelsen ved hjælp af hormonet ghrelin, der giver følelsen af sult. Det får maven til at rumle og råbe på mad.

Før menstruation

Mange kvinder kender sultfølelsen op til en menstruation. Produktionen af hormonet progesteron stiger og det påvirker sultfornemmelsen. Utilpashed i perioden kan også få os til at føle ekstra trang til mad.

Medicin øger appetitten

Mange typer medicin har den kedelige bivirkning, at appetitten øges.

Spring ikke morgenmaden over

Igen og igen hører vi, at det er vigtigt med et ordentligt morgenmåltid. Det er det også og gerne et proteinholdigt et af slagsen. For meget fedt og sukker og for lidt protein fra morgenstunden gør at mærheden ikke bibeholdes længe.

For mange sukkerfri drikke

lavkalorie sodavand sender besked til hjernen om at der netop er kalorier på vej. Når hjernen bliver snydt på den måde, svarer den igen ved at udsende sultsignaler.

Kilde : avisen.dk

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.