søndag

CHOKOLADENS LANGE VEJ TIL MUNDEN

Kakaofrugten, som bliver til chokolade har lang vej fra håndplukket høst til vi står med et lækkert stykke chokolade i hånden. 


Kakaoplantagerne ligger i et bælte rundt om jorden. Her tager det fem til seks måneder før kakaofrugterne kan høstes og sprættes op, hvorefter bønnerne tages ud og lægges til gæring i trækasser, dækket med bananblade.


Så skal bønnerne tørres i solen i ca. 10 dage, hvor bønnerne vendes jævnligt. Pakkes nu og sendes videre til chokoladefabrikkerne, hvor kvaliteten tjekkes og ristningen sættes i gang. Bønnerne ristes i et kvarter ved 120-160 grader.

Kakaobønnerne findeles til nibs, finmales til en bitter, flydende masse, der tilsættes sukker og andre ingredienser. Konsistensen bliver fastere og smagen sødere.



Til sidst bliver chokoladen concheret, det vil sige varmet op og finvalset for at udvikle smagen og gøre teksturen glat. Så bliver chokoladen tempereret og støbt for at vi kan nyde og spise den.

Kilde : Kulør

Spise Med Mormor

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.