lørdag

SALMONELLA I DANSK OKSEKØD

Nyeste kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen afslører,at salmonella i oksekød er i stigning,medens der til gengæld ikke er fundet salmonella i danske kyllinger.
 

Både dansk og udenlandsk svinekød klarer sig godt ,sammen med udenlandsk oksekød og fjerkræ.Her er antallet af positive salmonellaprøver dalet pænt.
 

I 2012 oplevede Fødevarestyrelsen at finde salmonella i 14,3 % af de undersøgte partier dansk oksekød.Heraf blev 8,6  % katagoriseret som farlige.Fødevaremonisteren opfatter det som alarmerende.
 

Udviklingen skal vendes,siger fødevareministeren og indikerer,at der skal strammes op på handlingsplanerne så udviklingen kan blive vendt.Forekomsten af salmonella i dansk oksekød skal ned.
 
salmonella

Også campylobacter bakterier er til stede i både dansk og udenlandsk kød og det er et problem.Ministeren arbejder på en handlingsplan,der kan få mængden af campylobacter sænket.
 
Campylobacter

Kilde : FoodSupply

Spise med Mormor

1 kommentar:

  1. Kan man opfordre til, at man køber sit oksekød fra en certificeret salmonella fri besætning? Som vores :-)

    SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.