torsdag

FAKTA OM DEN DANSKE SPEGEPØLSE

Det danske nationalpålæg,spegepølsen er, måske overraskende for nogen, rå.Saltning og tørring har gjort,at den er holdbar,men den er også røget,hvilket yderligere øger holdbarheden.
 

I modsætning til Italiensk pølse,er dansk spegepølse blød.Det skyldes,at den til sammenligning med italiensk pølse ikke er lufttørret i lang tid,som pølser i Sydeuropa,der får en langt fastere karakter p.g.a. den lange tørretid på op til et år.

Danske salamier er fra starten tilsat mælkesyrebakterier,der skal gøre pølsen holdbar.Mælkesyrebakterier får pH-værdien til at falde og herved frigør kødets proteiner vand,hvorved pølsen tørrer.
 

Salami kommer af ordet salare,det italienske ord for saltning.Oprindelig betød salami saltet flæsk.Spege betyder salte og tørre.
 

Efter gammel skik spises spegepølse på brød i Danamark.I de Sydeuropæiske lande spiser man den tørrede pølse i tynde skiver som forret.
Kødet til salami er som regel svinekød og spæk.Oksekød,lammekød, hjortekød og andre kødblandinger er også brugt.

Kilde : Samvirke/Claes Benthien

Spise med Mormor

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.