lørdag

Hvorfor spiser vi and mortensaften


and eller gås ???

Oprindelig bød traditionen på gåsesteg Mortensaften,men da en gås var både stor og dyr,er vi senere her til lands gået over til at servere den både mindre og billigere and i stedet Mortensaften,som, hvis nogen er i tvivl, er den 10.november.

Legenden lyder,at den ydmyge,men også meget hellige Sankt Martin skulle forfremmes til biskop. Det var han ikke spor interesseret i og han gemte sig derfor i gåsestien,men blev opdaget,da gæssene skræppede op. Biskop blev han og da bestemte han,at man hvert år den 11. november skulle dræbe og spise gæs.

Mortensaften,står mange formentlig med andesteg i køkkenet. Andre vil måske syntes,at det er for stort et arbejde og tager måske ud og spiser mortensand. 

her er 3 raske tilbud til københavnerne . . .

Frilandsmuseets -restaurant og Selskabslokaler på Kongevejen i Kgs. Lyngby tilbyder en 3 retters menu Mortensaften.


I Store Kongensgade og i Ny Adelgade hos Hereford Steak erindrer man om Mortensaften.

Restaurant Vita i Store Kongensgade har gammeldags andesteg på menuen Mortensaften.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.