onsdag

STEKETAKKEN

En lille uges ferie i Sverige,blandt norsk familie,har overbevist mig om steketakkens fortræffeligheder.


Hvor herligt er det ikke,at samles til morgenkaffe på terrassen,medens spejlæg,bacon,kartofler og andet godt står og braser på takken for at havne sprødstegt på tallerkenerne.


Steketakken er et norsk fænomen.Den består af en stor åben pande uden kanter.Panden sluttes til en stikkontakt og kan anvendes såvel inde som ude.


Nornmændene har brugt takken til at stege og bage på i flere hundrede år.Siden 1955 i den elektrisske udgave,vi kender i dag.
Fladbrød,lomper,lapper,lefser og pandekager er en del af en meget gammel madtradition i Norge.Fremmede brød som tortillas og pitabrød lader sig også nemt bage på en takke.


Spise med Mormor 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.