lørdag

Hvor blev smagen af ?

Hvorfor smager tomater ikke længere så godt, som vi husker dem fra tidligere ? Det spørgsmål har amerikanske forskere et godt svar på,for der er nemlig en eksakt årsag til fænomenet.



I dag er alle tomater i supermarkedet ensartet i størrelse,smag og farve.De smager for at sige det af pap eller af stort set det rene ingenting.



Amerikanske forskere har fundet årsagen til fænomenet,for den er god nok,tomaterne smager ikke af noget.Det er ikke bare en vandrehistorie.Synderen er genet GLK2.



De seneste 70 år er tomater dyrket og fremavlet med samme lysegrønne farve i frugterne før modning.Det er nøje udvalgte planter,der gør,at tomaterne tager sig ud i butikken og modner samtidig.



Genet GLK2,som står for modning og sukkerindhold er simpelthen slået fra af den årelange kontrollerede dyrkning.Mange tomater er desuden plukket halvgrønne og har således sprunget slutmodningen på planten over.Det er også medvirkende til den manglende smag i tomaterne.



Kilde Videnskab.dk


Spise med Mormor

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.