søndag

SPLENDID PÅSKEMIDDAG PÅ HELNÆS KRO

Påskemiddag på Helnæs Kro på halvøen Helnæs i det Sydvestfynske er værd at køre langt efter. Den kendte, og velsmagende gammeldags mad, som vi kan lide den, lokker mange gæster til. - Og i dag er ingen undtagelse . . . alt optaget til påskemiddag.

 
Få steder er vel så elsket som netop Helnæs Kro, når det gælder god, velsmagende mad. Betjeningen er ypperlig, hver eneste af de tjenende engle, optrådte med et smil på læben, en rar bemærkning og alle var de optaget af, at gøre deres bedste for hver enkel gæst. - Det fås simpelthen ikke bedre.


For de heldige, der havde sikret sig et bord til i dag, var der forskellige spændende valgmuligheder.

FORRETTER

  • Dampet laks med rejer og asparges, salat og dilddressing

  • Stenbiderrogn med asparges og rygeostecreme

  • Røget dyrekølle med melon og tranebærkompot

HOVEDRETTER

  • kalvesteg med friske grøntsager, kartofler og skysauce samt agurkesalat

  • Dyrekølle med brunede kartofler og skysauce, waldorfsalat, tyttebær og agurkesalat

  • Lammeculotte stegt med timian og hvidløg, serveret med smørristede kartoflrt, ovnbagte rodfrugter, lammesky og mintgele

DESSERT

  • Hjemmelavet vanilje parfait med marinerede ananas

  • Chokolademousse med hindbærsauce

  • Rabarbertærte med creme fraiche

Priserne var der ikke spor at sige til : Hovedret 195,-   2 retter 225,-   3 retter  255,-

Vi valgte 3 retter og var rigeligt mætte. På Helnæs Kro serveres Hovedretten på fade og i skåle.

Vi drak husets hvidvin og danskvand hele vejen igennem.

1 portion laks med rejer og asparges, salat og dilddressing samt
1 portion stenbiderrogn med asparges og rygeostecreme

Til begge forretter serveredes dejligt hjemmebagt brød med smør

Til hovedret valgte vi begge kalvestegen. - og hvilken kalvesteg, 4 skiver til hver af en steg, der var så dejlig mør, at den kunne tygges med øjenbrynene. En skysauce så velsmagen med tanker tilbage til mormor, der virkelig kunne lave sauce. Små, lækre, nye kartofler og grøntsager kogt lige tilpas, uden at være kogt bløde.

Desserten, som vi kun lige med nød og næppe havde plads til, ovenpå alt den gode mad, gled heldigvis ned af sig selv. En virkelig dejlig chokolademousse med hindbærsauce og frugter til.

Ikke første gang, vi var på Helnæs Kro og bestemt heller ikke sidste.

GOD PÅSKE

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

vi bager gammeldags

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.