mandag

JULEMARKEDER MED SMAG OG DUFT AF JULEN

Tyske julemarkeder har nu en særlig hygge og duften af jul, der breder sig i området. Alskens juleting fra de mange boder blander sig med juleduftende lækkerier til maven.

Hver by sit julemarked. I Nordtyskland kaldes de årlige markeder op til jul for Weihnachtsmarkt, medens sydtyske julemarkeder benævnes Christkindlmarkt.

homeaway.dk

Fælles for de tyske julemarkeder er de mange boder med juleting og ikke at for´glemme mad og drikke. Sult og tørst lider ingen af under et besøg på et tysk julemarked.


Glühwein (en tysk variant af gløgg), fremstilles af rødvin og duftende krydderier som kanel, nellike og citronskal. Glühwein mit schuss, hentyder til om man vil ha' rom, cognac eller Amaretto i. Glühwein uden spiritus er også en mulighed.


Mange slags tyske, ristede pølser, crepes (tynde pandekager), Berliner Pfannkuchen, honninghjerter og brændte mandler, hører til det faste repertoire på tyske julemarkeder og overalt er der en skøn duft af jul.

Berlin, Lübeck, Hamburg, Flensborg, Rostock m.m. Find selv det, der tiltaler mest. Det er svært at vælge. Overalt skabes der eventyrlige stemninger for alverdens julehungrende folk.

Kilde : HomeAway

Tyske julemarkeder 

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.