Mange af de gamle husmoderråd vedrørende tilberedning af kød, skal vise sig, at være et levn fra fortiden. Desværre forlænger disse gamle myter ofte tilberedningstiden, når frikadellerne og stegen skal laves.
En af de gamle myter går ud på, at lade frikadellefarsen stå at hvile, inden frikadellerne kommer på panden. Det har faktisk ikke noget på sig, så spring bare det over.
En anden, at stegen skal stå at hvile, for at blive mere saftig. Det har heller ikke noget på sig og er uden betydning.
Hvem ved ikke, at man for at lukke porrerne i et stykke kød, først skal stege det på en knaldhed pande. Den holder ikke.
At vi stadig hænger ved de gamle myter skyldes overleveringen. I generation efter generation er de gamle råd videregivet og efterhånden blevet skrevet ind i kogebøger.
Det er Tv-Magasinet Go' Morgen Danmark, der har fået 2000 personer til at besvare 5 af de gamle myter om, hvordan kød skal tilberedes. Størsteparten af deltagerne svarer forkert i undersøgelsen.
Kilde :Food Culture
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.