Forkert emballering og opbevaring kan få katastrofale følger for både holdbarhed og kvalitet.
Emballeret frugt har i forhold til uemballeret frugt typisk dobbelt så lang levetid som uemballeret frugt.En uemballeret agurk kan holde i tre dage,medens en agurk,emballeret i plast kan holde i to uger.
Forholde,under hvilken frugt og grønt opbevares er helt afgørende for holdbarheden.Sænkes opbevaringstemperaturen med ti grader betyder det at holdbarheden for frisk frugt og grønt forlænges i gennemsnit med to en halv gang og for let bearbejdede produkter forlænges holdbarheden med op til otte gange.
Korrekt emballering og opbevaring i detailhandelen skal øge fødevarebranchens og detailhandelens indtjening gennem igangværende projekt på Teknologisk Institut,der arbejder med korrekt emballage og rigtige opbevaringsforhold.
I de danske hjem ender ialt 62.051 tons frugt og grønt om året i skraldespanden.Med korrekt emballage og korrekt opbevaring kunne meget af det have været spist i stedet for.
Kilde : FoodSupply
Spise med Mormor
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.