torsdag

EN TREDJEDEL AF VERDENS MAD GÅR TIL SPILDE

En tredjedel af verdens fødevarer går til spilde,heraf i Danmark,kasserer danske husholdninger alene hvert år mad,svarende til 237.000 tons.


Det er bestemt ikke i orden at smide brugbar mad ud.Der hersker desværre den opfattelse,at mad,der ikke er produceret her og nu og mælk,der ikke bogstavelig er kommet fra koen den samme dag,det spiser og drikker man da ikke.


Masser af mad,der har nået sidste salgsdato,fejler intet,er ikke fordærvet,men kan faktisk spises et godt stykke tid endnu.Kolonialvarer er dem,der kan holde sig allerlængst.Kød,fisk og fjerkræ må man være mere varsom med,da det er let fordærvelige varer.

En dansk gennemsnitsfamilie smider hvert år fødevarer ud for 10.000 kr. ud.For at tjene disse penge,er der nogle få gode råd,der er værd at følge.


1. Skyl frugt og grønt - og meget mere af varen kan bruges,i stedet for blot at skære ind til det rene.

2. Op mod 20 % gemmer sig i hjørnerne på emballagen.Så vær mere omhyggelig med at tømme f.eks. ketchup og remoulade.

3. Frys resterne ned i stedet for at lade dem gå til spilde.

4. Brug endelig frugt,der er rynket eller stødt til f.eks. smoothies,marmelade eller til en lækker frugtsalat.

5. Hold god skik i skabe og i køleskabet.Sæt de ældste varer forrest,så de når at blive brugt.

Kilde : Dr.dk

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.