fredag

SKYR STRYGER TIL VEJRS

Den islandske yoghurt skyr stryger til vejrs med lynets hast. Mange danskere har fået øjnene op for den proteinrige yoghurt,der er blevet den foretrukne morgenmad for mange.
 

Der er imidlertid forskel på,hvor i landet man er bosat.København og Nordsjælland er mest skyr mindede,efterfulgt af Østjylland,Sydjylland,fyn,Sjælland,Nordjylland og sidst Vestjylland.
 

Forbruget af skyr er mangedoblet på få år.Det siger lidt om populariteten.Da slagtermester Søren Jacobsen først i 70erne lancerede sin slankebog,baseret på proteinrig kost,var islandsk skyr en del af programmet,p.g.a. sit høje proteinindhold.Skyr måtte dengang rekvireres via post,da kun et enkelt mejeri fremstillede produktet.
 

I dag er skyr at finde i mange varianter i supermarkedets køledisk,bl.a. tilsat forskellig typer frugt og udbudet øges til stadighed.

Spise med Mormor

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.