Jo mere man er sig disse bevidst, - jo bedre bageresultat.
Følgende 6 gode bageråd får kagerne til at lykkes :
- Hvis kagen er for tung og ikke hæver som den skal, savner den måske bagepulver, eller også er ovndøren måske åbnet for ofte under bagningen.
- Husk altid at piske godt, inden melet vendes i. Smør og sukker skal piskes fuldkommen hvidt og cremet. Det kan godt tage 10 minutter. Æg og sukker piskes hvidt og skummende til en æggesnaps.
- Når først melet og bagepulver eller natron er tilsat, er det slut med at røre og piske ret meget. Gør man det, vil kagen ikke hæve.
- Slipper kagen ikke formen, er formen ikke smurt godt nok. Formen kan køles af med et fugtigt viskestykke, så er det nemmere at løsne kanten.
- Kagen skal afkøles lidt, før den vendes ud af formen.
- Teflonforme er nemmest at få kagerne ud af. Andre forme må pensles med olie imellem bagningerne.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.