Oprindeligt var koldskål betegnelsen for en kold vællingtype,tilberedt af vin eller øl og udblødt brød.Smagsmæssig blev der suppleret med frugt,citron og krydderier.
Det er en koldskåltype vi kender tilbage fra 1700 tallet.Men der er andre ting,man måske ikke ved om koldskål.
- Salget af koldskål er ikke uventet årstids bestemt.Især forår og tidlig sommer appellerer til vores appetit.I sensommeren er vi ligesom mættet for denne gang.
- De største forbrugere af koldskål er børnefamilierne.
- Selve produktionen følger nøje vejrprognoserne.
- Først i 1979 lancerede Esbjerg Mejeri færdiglavet koldskål,som vi kender den i dag.Andre mejerier er siden fulgt trop.
- Der spises 50 % mere koldskål i familierne først på ugen end sidst på ugen.
Kilde : Samvirke
Spise med Mormor
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.