Flæskesteg, stegt efter vidundermetoden
Undersøgelse, foretaget af ernæringsekspert og chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer, Grethe Andersen viser, at der langt fra står en ordentlig og korrekt stegemetode på kødet. Det ærgrer hende, da hun gennemførte en lignende undersøgelse for to år siden, hvor det heller ikke stod for godt til.
Dansk Supermarked har rettet en del op på anvisningerne, medens Kvickly og Super Brugen stadig har meget at lære.
Kilde : avisen.dk
Her kunne der tilføjes, - hvorfor ikke holde fast i en god, gammeldags stegemetode kaldet vidundermetoden, i sin tid udviklet af madikonet Kirsten Hüttemeier. Den er ganske enkel og så bliver resultatet perfekt hver gang.
Kirsten Hüttemeiers "vidundermetode" til stegning af flæskesteg og fjerkræ lyder som Følger :
HÜTTEMEIERS VIDUNDERMETODE
Kødet, der er gnedet med salt, lægges direkte i bradepanden, kogende vand hældes ved, så det står 2-3cm op om kødet.
Sæt bradepanden i ovnen, opvarmet til 225 grader på nederste rille. Efter 20 - 25 minutter begynder vandet at pible og så skrues ovnvarmen ned til 200 grader. Kødet steger videre. (Til 2 kg steg regnes med 2 timer. En and på 3 kg, ca. 2 1/4 time) Står nu og passer sig selv til den er færdig.
Skyen hældes fra og stegen sættes midt i ovnen ved 250 grader i ca. 10 minutter, eller endnu nemmere under grillen, men tag for guds skyld ikke øjnene fra den.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.