lørdag

SÅDAN FORSTÅS TILSÆTNINGSSTOFFER I MADEN

Tilsætningsstoffer også kaldt E-numre, dækker over forskellige katagorier som farvestoffer,konserveringsstoffer,antioxydanter,konsistensmidler og andre tilsætninger,brugt af fødevareindustrien.
 

Stofferne har hver bestemte egenskaber,som man ønsker at tilføre et produkt.Holdbarhed,farve,smag og konsistens,er nogle af de mest anvendte.
 

Når tilsætningsstofferne alle har hver sit E-nummer betyder E'et,at reglerne for brug af stofferne er fælles i hele EU.Tallet er et udtryk for en bestemt katagori,som stoffet tilhører.
 

Tilsætningsstoffer skal altid være anført på et produkt,så forbrugeren har en mulighed for at fravælge produktet,p.g.a. tilsætningsstoffet.

Her er den samlede E-nummer liste

Kilde : Fødevarestyrelsen

Spise med Mormor

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.