Som vi bliver ældre,stiger vores focus på fødevaresikkerhed,mere og mere.Det viser tal fra undersøgelse,lavet af Epinion og bestilt af Gartneribrugets Afsætningsudvalg.
Undersøgelsen viser,at 52 % af alle danskere over 56 år undlader at købe bestemte frugter og grøntsager på grund af utryghed ved produktionen.Det tilsvarende tal for de 18-34 årige er på 32 %.
I aldersgruppen over 56 år, siger 83 %,at de i nogen,høj eller meget høj grad tænker over,om de køber danskproduceret frugt og grønt.Blandt de 18-34 årigeer samme tal på 76 %.
Det typiske er,at,når vi får børn øges vores interesse for sundhed og fødevaresikkerhed og de oplysninger modtager vi bl.a. gennem læger og børneinstitutioner.
Omvendt har de ældre bedre tid til at købe ind og lave mad samt gå op i,hvad de spiser.
Kilde : Helse
Spise med Mormor
Den lille familieejede frugt-,marmelade- og mostproducent,Bandholm Frugtplantage på Lolland får kontakt og samarbejde med innovative kræfter eksternt.
Bandholm Frugtplantage er en del af små og mellemstore virksomheder,som har mod på,at samarbejde med partnere udefra,for at fremme virksomhedens interesser.Det har medført,at virksomheden har fået midler og kontakt med eksterne partnere.
Produkterne forhandles i Interflore butikker over hele landet samt i udvalgte special- og delikatesseforretninger.
Kilde : FoodSupply
Spise med Mormor
Ja,så er den her,den kunstige burger,som har været seks år undervejs.Forskernes fornemste opgave har været,at fremstille kunstigt kød for at kunne forsyne klodens voksende befolkning med kød.
En hollandsk forsker har udtrukket stamceller fra kvæg og dyrket dem i gæringstanke.Cellerne er vokset til strimler af muskelfibre,som er to cm lange,en cm brede og en mm tykke.
Strimlerne røres sammen med lignende strimler af fedt og formes til en bøf.
Man skal både være godt sulten og godt ved muffen.Prisen pr. bøf lander på 2 millioner kr.
Kilde : FynskeMedier
Spise med Mormor
Danmark ubetingede kirsebærvin nummer et,kirsebærvinen fra Frederiksdal på Lolland er faldet i kinesernes smag.I forbindelse med statsbesøget fra Kina i dag,laves aftale om,at levere 20.000 flasker af den gudeskønne drik.
Hos Frederiksdal,hvis ejere bl.a. tæller kokken Jan Fries Mikkelsen,er der glæde over en ordre i den størrelsesorden.Her plejer kunderne at vende tilbage,hvilket man selvfølgelig også håber i dette tilfælde.
Frederiksdal blev i marts helt fortjent forgyldt med et hædersdiplom fra Det Danske Gastronomiske Akademi og tilbage i 2010 lod firmaet sig kåre som årets frugtavler 2010.
Kilde : FoodSupply
Spise med Mormor
Ny forskning fra Teknologisk Institut peger i retning af,at kød i fremtiden kan konserveres ved hjælp af nordiske urter og bær.
Forskernes mål er,at finde noget,som kan erstatte det farlige nitrit som konserveringsmiddel.Nitrit gør kødet indbydende rødt i farven og får det til at se lækkert ud,men er desværre i årenes løb blevet kædet sammen med forskellige former for kræft.
Forskerne har fundet otte mulige afløsere for nitrit.Peberrod,ramsløg,ribs,salvie,slåen,tyttebær,sar og aronia.
Kilde : FynskeMedia
Spise med Mormor
Sommerferien lurer lige om hjørnet og af dem, som snart sætter sig i bilen eller flyet for at drage ud i verden på ferie,vil to ud af tre medbringe kaffe i kufferten og hver tredje vil medbringe en pakke rugbrød.
Star Tour har lavet en undersøgelse blandt ca. 1100 kunder,som bor i hotellejlighed under ferien og det gør halvdelen af Star Tours kunder.
Selskabets salgsdirektør,Stig Elling,er selv en stor ynder af lejligheder.Han medbringer altid et godt stykke ost og kaffe i kufferten,når ferierejsen går til Kreta.
I undersøgelsen svarer 66 %,at de vælger lejlighed,for at få mulighed for at lægge madvarer på køl.43 % køber råvarer lokalt,for selv at lave mad i lejlighedens køkken.
Kilde : FynskeMedier
Spise med Mormor
Flere og flere danske fødevarevirksomheder flytter produktionen eller dele af den til landene i Østeuropa.Årsagen er økonomi,god logistik og simpel EU samarbejde.
Toms er i øjeblikket ved at flytte 200 arbejdspladser fra pakkeriet i Danmark til Polen.I polen er lønningerne lave og afstanden mellem Polen og Danmark er tilpas rimelig.
At det ikke bliver Kina eller Østen skyldes den lange transportvej.Transporten kan tage flere uger.
Flere og flere danske virksomheder får øjnene op for det fordelagtige t,at bruge landene omkring Østersøen ifølge transportfirmaet DSV.
Kilde : FoodSupply
Spise med Mormor