mandag

MIKROBØLGER OG DERES FARLIGHED

Skader mikrobølger mad, lavet og opvarmet i mikroovnen. Det sprøgsmål har været stillet et utal af gange, siden de første mikroovne dukkede op på markedet.



Myterne omkring mad i mikroovnen er mange, men fortvivl ikke, hvis du er en af de travle, der dagligt varmer mad i mikroovnen. Stråling fra mikroovnen er uskadelig for din mad.



Forskerne på DTU, har undersøgt madvares forskellige næringsindhold efter ophold i mikroovnen. Undersøgelsen viser, at der ikke er forskel på vitaminer og næringsstoffers forsvinden, om man tilbereder maden i mikroovn eller ved andre opvarmningsmetoder.

Sikkert er det, at madvarer, der varmes op mister vitaminer. Tabet er ikke større i mikroovnen end ved almindelig kogning og stegning.



Under tilberedning i mikroovn, er det madens vandmolekyler, der sættes i svingninger og udvikler varme.

Selve strålerne fra mikroovnen er aldeles uskadelige, idet de ikke kan komme ud af mikroovnen.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.