Myterne omkring mad i mikroovnen er mange, men fortvivl ikke, hvis du er en af de travle, der dagligt varmer mad i mikroovnen. Stråling fra mikroovnen er uskadelig for din mad.
Forskerne på DTU, har undersøgt madvares forskellige næringsindhold efter ophold i mikroovnen. Undersøgelsen viser, at der ikke er forskel på vitaminer og næringsstoffers forsvinden, om man tilbereder maden i mikroovn eller ved andre opvarmningsmetoder.
Sikkert er det, at madvarer, der varmes op mister vitaminer. Tabet er ikke større i mikroovnen end ved almindelig kogning og stegning.
Under tilberedning i mikroovn, er det madens vandmolekyler, der sættes i svingninger og udvikler varme.
Selve strålerne fra mikroovnen er aldeles uskadelige, idet de ikke kan komme ud af mikroovnen.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.